Boete NOS

De NOS krijgt een boete opgelegd voor het noemen van de naam van de sponsor van de eredivisie voetbal, ondanks het verbod van het Commissariaat voor de Media. De hoogte van de sanctie wordt pas vastgesteld nadat de NOS zich in een hoorzitting heeft kunnen verweren tegen de geconstateerde overtreding.

De NOS is volgens directeur E. van Westerloo van plan door te gaan met het gebruiken van de sponsornaam tot de Raad van State dat verbiedt. De hoogte van de sanctie kan echter ook tot het besluit leiden met de gewraakte naamsvermelding te stoppen omdat de NOS niet het risico wil lopen failliet te gaan. Pas als het Commissariaat de sanctie ten uitvoer legt, kan schorsing daarvan worden gevraagd bij de Raad van State.

Minister d'Ancona (WVC) heeft in een tv-uitzending gezegd de houding van de NOS 'onverstandig' te vinden. Zij vond het al even onverstandig dat de PTT volhardt in het standpunt als sponsor van de eredivisie vermeld te worden. Het besluit van het Commissariaat heeft de instemming van de minister.