Voormalig directeur 'Zetten' failliet

ARNHEM, 8 sept. De rechtbank in Arnhem heeft afgelopen woensdag de voormalige directeur-psychiater Th. F. (56) van het orthopedagogisch en jeugdpsychiatrisch centrum van de Heldringstichtingen in Zetten failliet verklaard. Dit is gebeurd op verzoek van zes vrouwen die hij sexueel misbruikte. F. werd in maart van dit jaar in hoger beroep van civiele procedures veroordeeld tot betaling van drieduizend gulden aan elk van de zes vrouwen. Dit bedrag was bedoeld als voorschot op een nader te bepalen schadevergoeding. De slachtoffers ontvingen echter geen cent, omdat F. niet in staat bleek te betalen. Eind mei werd F. in een strafproces veroordeeld tot zes jaar gevangenisstraf en ontzetting uit het beroep van geneeskundige wegens ontucht met- en aanranding en verkrachting van ex-pupillen. Tegen dit vonnis heeft F. hoger beroep aangetekend, dat waarschijnlijk dit najaar wordt behandeld.