WK-bridge

De drie Nederlandse teams die nog in de strijd waren bij het wereldkampioenschap bridge zijn er niet in geslaagd zich te plaatsen bij de laatste 32. Een al even onverwachte als trieste afgang. De Nederlandse teams hadden het met uitzondering van Tim Jansma redelijk getroffen met de indeling, maar het bridge lukte van geen kanten. Jansma-Van Wel met Muller-De Jong begonnen goed. Tegen het sterke Zweden werd de balans ongeveer in evenwicht gehouden, maar daarna ging het mis. Tegen India en Frankrijk 1 werd groot verlies geleden. Herstel leek nog te volgen via maximale winst op Frankrijk 2, maar een al even dikke nederlaag tegen China bezegelde het lot van dit talentvolle team. Ook Tammens-Vergoed met Mulder-Van den Brom hadden een off-day. Team Abram (Maas-Borm-Leufkens-Westra) won nog van Indonesie, maar dat bleek niet voldoende. Ook voor hen was daarmee het WK beeindigd.