Verkoop van Porsches is toegenomen

STUTTGART, 7 sept. De omzet van de Westduitse sportwagenfabrikant Porsche is in het op 31 juli afgelopen boekjaar met 20,5 procent gestegen tot 3,04 miljard mark, ondanks een daling van de verkopen in de Verenigde Staten met ongeveer een kwart.

Dat heeft Porsche vandaag bekendgemaakt bij een eerste verslag over het afgelopen boekjaar. De verkoop van Porsches wordt wel gezien als een primitieve graadmeter voor de stand van de economie.

In de Bondsrepubliek steeg de verkoop met 16,3 procent tot 8.729 auto's en in het buitenland (exclusief de Verenigde Staten) met 29,5 procent tot 14.654 stuks.

De afzet in de VS, de belangrijkste exportmarkt, nam daarentegen verder af met 23 procent tot 7.852 wagens. De autoverkoop van Porsche groeide het afgelopen boekjaar in totaal met 7,6 procent tot 31.235 stuks. Ook de winst is volgens Porsche 'verbeterd', maar daarover worden pas later cijfers gegeven. In het voorgaande boekjaar bedroeg de winst 54,2 miljoen mark. Voor het lopende boekjaar verwacht het bedrijf een 'bevredigende' ontwikkeling. Het bedrijf baseert zich daarbij met name op een grote hoeveelheid bestellingen voor het 911-model. (DPA)