Verdachten AH-overval nog vast

ROTTERDAM, 7 sept. De inbewaringstelling van twee verdachten van een overval op een snackbar in Arnhem is met dertig dagen verlengd. Dat heeft een woordvoerder van het recherchebijstandsteam vandaag bekend gemaakt. Het team onderzoekt of de twee verdachten eveneens betrokken zijn geweest bij een andere gewapende overval, in mei van dit jaar op een filiaal van Albert Heijn in Oosterbeek.

De twee mannen, afkomstig uit Arnhem en Nieuwegein, hebben de overval op de snackbar bekend. De aandacht van de politie richt zich inmiddels ook op een derde persoon die ervan wordt verdacht bij die overval betrokken te zijn geweest. Deze zat wegens een andere zaak vast in het Jeugdhuis van Bewaring in IJsselstein en is nu overgebracht naar Arnhem. Hij ontkent alle betrokkenheid.

De politie denkt niet dat de twee verdachten de overval in Oosterbeek zelf hebben gepleegd, maar gaat hun precieze rol daarbij na. Bij de overval werden twee medewerkers van het AH-filiaal doodgeschoten. Een derde raakte zwaar gewond.