Talisman no. 16

'Ik ben dik', zei Tom gewichtig. 'Ik spuug snel', zei Tom hardvochtig. 'Ik ben geopereerd', zei Tom openhartig. 'Duizend gulden voor het goede antwoord', zei Tom kwistig. 'Pardon, u stoot tegen mijn ellebogen', zei Tom dringend. 'Ik heb die varkenskarbonaadjes op de toonbank laten liggen, slager', zei Tom schouderophalend. 'Wil jij ook?' vroeg Tom welwillend. 'Wat ben jij slank', zei Tom nauwlettend. 'Mijn nek zit in het verband', zei Tom halsstarrig. 'Ik klei', zei Tom onaardig. 'Ik lik', zei Tom dubbeltongig. 'Ik kan niks hoorn', zei Tom bokkig. 'Ik heb verstand', zei Tom geestig. 'Ik geef de geest', zei Tom zielig. 'Ik krijg op mijn ziel', zei Tom verstandig. 'Is dit dan geen echte heide?' vroeg Tom schijnheilig. 'Ik sta overeind', zei Tom lullig. 'Ik ben schizofreen', zei Tom tweestemmig. 'Ik poot', zei Tom onderdanig. 'Ik vlieg door het water', zei Tom vinnig. 'Ik wil d'rop', zei Tom snoeperig. 'Ik kukel om', zei Tom hanig. 'Waar laat ik die mest?', vroeg Tom gierig, schijterig en wanhopig. 'Wil jij een papieren zakdoekje, slak?' vroeg Tom slijmerig. 'Moet u al lachen, sire?' vroeg Tom narrig. 'Ik ben doof van die dansmuziek', zei Tom balorig. 'Hoe moet ik een dam maken van takjes?' vroeg Tom beverig.

Bedenk er ook zo een en stuur die met je leeftijd naar Talisman, NRC Handelsblad, Paleisstraat 1, 1012 RB Amsterdam, dan heb je kans op de prijs.

Oplossing Talisman no. 15Arnout van der Pol uit Arnhem vond niet minder dan 55 woorden die op ij rijmen. Hij krij de prij.