Politie grijpt in bij taxi-blokkade vliegveld Schiphol

SCHIPHOL, 7 sept. Taxi's die de luchthaven Schiphol blokkeren zullen worden weggesleept en in beslag genomen. Dat is de uitkomst van het overleg tussen de gemeente Haarlemmermeer, het korps rijkspolitiedienst luchtvaart en het openbaar ministerie in Haarlem. Dat heeft een woordvoerder van de Rijkspolitie vanmorgen bekendgemaakt. Blokkades die het 'operationele proces' op de luchthaven verstoren, zullen niet worden getolereerd. De Amsterdamse taxi's die op de aankomstpassage staan worden daar gedoogd. Passagiers die op Schiphol zijn aangekomen en naar huis willen moeten nu naar de even verderop gelegen Stationsweg lopen. Daar stoppen nu de pendelbussen die de verbindingen tussen de aankomsthal en de parkeerplaatsen onderhouden. De passage voor de vertrekhal was vrijdagmorgen niet bezet door de Amsterdamse taxi's. In Amsterdam was vrijdagmorgen vrijwel geen taxi te krijgen. Dit als gevolg van de actie op Schiphol, waar het merendeel van de Amsterdamse taxi's aanwezig is om actie te voeren voor het stationsgebouw.