NOS blijft sponsor voetbal noemen

HILVERSUM, 7 sept. De NOS heeft besloten door te gaan met het noemen van de naam PTT-Telecompetitie. Het Commissariaat voor de Media heeft al aangekondigd de NOS te zullen beboeten als zij de naam van de sponsor van de eredivisie voetbal blijft gebruiken. Bestuur en directie van de NOS willen deze sanctie afwachten en daarna een uitspraak uitlokken bij de Raad van State.

De NOS heeft het Commissariaat enige weken geleden al meegedeeld dat zij meent dat het noemen van de sponsornaam gerechtvaardigd is omdat dit bij meer toernooien en wedstrijden gebeurt en wel wordt toegestaan. Het Commissariaat hangt echter de visie aan dat de voetbalcompetitie niet te vergelijken is met het ABN tennistoernooi of het Hoogovensschaaktoernooi, omdat het een reeks wedstrijden betreft.

De NOS heeft zich contractueel verplicht de naam te gebruiken, in ruil voor de verlenging met een jaar van het contract met de KNVB dat het recht geeft de voetbalcompetitie uit te zenden. PTT Telecom en de KNVB hebben voor de eredivisie een sponsorcontract gesloten van drie jaar. De PTT betaalt de voetbalbond zes miljoen voor die periode.