Milieucentrum in Boedapest werkt voor Oost-Europa

BOEDAPEST, 7 sept. In de Hongaarse hoofdstad Boedapest is gisteren een internationaal milieucentrum opgericht. De belangrijkste taak van het centrum, het eerste van deze aard in Oost-Europa, is het verzamelen van gegevens over de milieuverontreiniging en het aanbevelen van maatregelen. Tevens dient het als informatie- en opleidingscentrum. De directeur van het Amerikaanse Milieubeschermingsbureau, William Reilly, sprak bij de opening van het instituut van 'de jongste in een reeks van opmerkelijke gebeurtenissen die door de geschiedenis zullen worden geboekstaafd als de revolutie van 1989'. Het centrum is opgericht op initiatief van president Bush. Het is niet aan enige regering gebonden en heeft een beginkapitaal van tien miljoen dollar, afkomstig uit de VS, de EG, Hongarije, Nederland, Oostenrijk, Canada, Finland en Noorwegen. (AP)