Koeweit wil familie van bemanningen bedanken

DEN HAAG, 7 sept. De ambassade van Koeweit wil de familieleden van de opvarenden van de twee Nederlandse fregatten Witte de With en Pieter Florisz persoonlijk bedanken voor de inspanningen van de bemanning. 'We willen onze waardering uitspreken voor de poging om de veiligheid en de vrede in het Golf-gebied te bewaren. Dit is het minste dat we op dit ogenblik kunnen doen', aldus een zegsman van de ambassade vanochtend.

De twee Nederlandse fregatten zijn de Golf van Oman dicht genaderd en wachten op instructies over het operatieterrein de Straat van Hormuz. Zaterdag voert de commandant van de taakgroep, kapitein ter zee A. van Gurp, overleg in Bahrein over taakafbakening en het uitwisselen van inlichtingen. Het initiatief om de familieleden van de opvarenden te bedanken is genomen door de charge d'affaires van de ambassade van Koeweit in Den Haag, S. Al-Zamanan. Hij heeft het ministerie van Defensie om een adressenlijst gevraagd. In normale gavellen wordt zo'n lijst niet verstrekt, aldus een woordvoerder van Defensie. Over dit uitzonderlijke verzoek wordt vanmiddag een beslissing genomen.