CPNB wijdt 4de Publieksprijs aan vertaalde auteurs

AMSTERDAM, 7 sept. Voor de vierde Publieksprijs van het Nederlandse Boek zijn dit jaar 12 buitenlandse auteurs genomineerd. Bibliotheekbezoekers kunnen door het invullen en versturen van de deelnameformulieren, die sinds gisteren verkrijgbaar zijn, tot en met 23 oktober hun voorkeur kenbaar maken. De Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB), die de Publieksprijs heeft ingesteld, zal op zaterdag 27 oktober de winnaar bekend maken.

De lijst van genomineerde auteurs, onder wie Jean M. Auel, Roald Dahl, Fredrick Forsyth, Gabriel Garcia Marquez, Stephen King, Konsalik, Ludlum en Fay Weldon, is vastgesteld op grond van het aantal uitleningen, verkoopcijfers en differentiatie naar genre. Het is de vierde keer dat de Publieksprijs zal worden uitgereikt. Aan de prijs is een bedrag van fl.15.000, - en een bronzen beeld van Jeroen Henneman verbonden.