COR Philips wil adviseren over sanering chipsdivisie

EINDHOVEN, 7 sept. De Centrale Ondernemingsraad van Philips (COR) wil ook adviseren over de eerder deze week aangekondigde reorganisatie bij de divisie Components. De COR heeft dit volgens voorzitter G. Hoppenbrouwers donderdag meegedeeld aan ir. F. Rauwenhoff, hoofddirecteur van de Nederlandse Philips Bedrijven.

Wettelijk is Philips alleen verplicht advies te vragen aan de ondernemingsraden in de vestigingen in Heerlen, Nijmegen, en Waalre die bij de reorganisatie zijn betrokken. Volgens Hoppenbrouwers is de COR van mening dat bij dit soort ingrijpende strategische beslissingen ook het advies van de COR van groot belang is.

Het besluit om te stoppen met de verdere ontwikkeling van de megachip heeft volgens hem vergaande gevolgen voor allerlei andere sectoren van het concern. Een plaatselijke ondernemingsraad kan dat allemaal niet overzien, aldus Hoppenbrouwers.

De COR heeft inmiddels een gesprek aangevraagd met Philips-president J. Timmer. 'Wij vinden dat er bovenwettelijke afspraken moeten komen waardoor het mogelijk wordt dat ook de COR in dit soort gevallen de mogelijkheid krijgt te adviseren.'

(ANP)