boeken en schrijvers

Verhuisd

Binnen afzienbare tijd zal uitgeverij L. J. Veen intrekken bij haar partner Contact aan de Herengracht in Amsterdam. Daarmee zal de literaire helft van de Kluwerdochter Veen/Luitingh/Kosmos/Contact in de hoofdstad zitten. De vier imprints binnen de uitgeverij hebben een administratie en een verkoop- en publiciteitsapparaat. 'De reden van de verhuizing', aldus De Groot, 'is dat bij ons de overtuiging leeft dat het literair uitgeven in Amsterdam iets gemakkelijker is. Alle grote uitgeverijen zitten er en de belangrijkste media ook. Daarnaast hebben we hier in Utrecht te kampen met ruimtegebrek.'

De verhuizing betekent niet dat er een nauwere samenwerking tussen Veen en Contact komt en dat is ook niet het doel.

Als ook Veen naar Amsterdam trekt, zit alle grote Nederlandse literaire uitgevers in Amsterdam. Directeur Bert de Groot is nog in bespreking met zijn negen medewerkers over hoe de verhuizing het best kan verlopen maar de streefdatum is 1 januari aanstaande.

    • Lucas Ligtenberg