Voorzitter van Voedingsbond FNV stapt op

ROTTERDAM, 6 sept. Voorzitter G. Lubbi van de Voedingsbond FNV legt haar functie in 1992 neer. Zij stelt zich niet herkiesbaar voor een derde termijn. 'In 1992 ben ik acht jaar voorzitter. Zowel voor mezelf als voor de bond is het niet gezond langer op dezelfde plek te blijven zitten', zei Lubbi gisteren in een toelichting op haar besluit.

Lubbi volgde in mei 1984 C. Schelling op als voorzitter van de Voedingsbond. Daarmee werd ze de eerste vrouwelijke vakbondsvoorzitter in Nederland. Voordien was ze twee jaar lid van het dagelijks bestuur en coordinator van het arbeidsvoorwaardenbeleid. Van 1979 tot 1982 was zij districtsbestuurder.

Het besluit om op te stappen is volgens Lubbi in een tamelijk vroeg stadium genomen en naar buiten gebracht, omdat de vice-voorzitter W. Winter van de Voedingsbond kandidaat is als secretaris van de vakcentrale FNV. Daardoor kan de bond in de discussie over diens eventuele opvolging ook de vrijkomende voorzitterspost betrekken, aldus Lubbi.