v.d. Reijden van NOS naar Veronica

AMSTERDAM, 6 sept. De huidige voorzitter van de NOS, drs. J. P. van der Reijden (63), is benoemd tot voorzitter van de Veronica Omroep Organisatie. Van der Reijden volgt mr. W. J. M. Bordewijk op. Bordewijk werd enige weken geleden gedwongen zijn functie neer te leggen door de Verenigingsraad van Veronica, die van mening was dat de loyaliteitsverklaring aan het omroepbestel moest worden ingetrokken. Het bestuur weigerde dat. De verklaring werd door het bestuur van Veronica afgegeven op verzoek van de omroepen, omdat deze meenden dat Veronica door zijn financiele betrokkenheid bij de oprichting van de commerciele zender RTL-Veronique te nadrukkelijk als 'bijl aan de wortel van het bestel' had willen functioneren.

Van der Reijden werd in 1988 voorzitter van de NOS, na een korte periode als interim-manager van het Leyenburg-ziekenhuis te Den Haag. Voordien was hij staatssecretaris van volksgezondheid (CDA) in het eerste kabinet Lubbers en vervulde hij een reeks andere bestuursfuncties. Van der Reijden is wethouder van Oegstgeest, commissaris van het omroepfaciliteitenbedrijf NOB, president-commissaris van de VAM en Voorzitter van de Stichting Het Zilveren Kruis.