Lord Caradon (82) overleden

LONDEN, 6 sept. De Britse Lord Caradon, die vier decennia een belangrijke rol speelde in de Britse politiek in het Midden-Oosten, is gisteren op 82-jarige leeftijd overleden. Hugh Foot, die zich Lord Caradon liet noemen nadat hij in 1964 in de adelstand was verheven, was een broer van de voormalige Labour-leider Michael Foot. Na een opleiding in Cambridge trad hij in overheidsdienst en speelde een belangrijke rol in Palestina, toen dat nog Brits mandaatsgebied was. Later bekleedde hij diplomatieke functies in Jordanie, Libie, Nigeria en Cyprus. In 1957 werd hij gouverneur van Cyprus. Enkele jaren later volgde zijn benoeming tot Britse ambassadeur bij de VN. Hij was nauw betrokken bij de totstandkoming van resolutie 242 van de Veiligheidsraad, die bedoeld was als basis voor een vredesregeling tussen Israel en de Arabische landen. (Reuter)