Vrij Nederland: jubileumnummer en ander formaat

Bij Brouwer Offset in Delft rolde gistermiddag het jubileumnummer van het 50-jarige Vrij Nederland van de pers. Dit nummer is tevens het eerste op het nieuwe tijdschriftformaat (28 bij 36 cm) waarin de drie onderdelen van het weekblad zijn samengevoegd. De kleurenbijlage vormt het hart van het nieuwe blad, de boekenbijlage wordt onder de titel De Republiek der Letteren achterin het magazine voortgezet. De drie onderdelen van de VN zijn om economische redenen samengevoegd.

Een omslagfoto onbreekt op het tijdschrift. Voorop wordt traditiegetrouw de inhoud aangeprezen, een keuze die de bedoeling van de redactie onderstreept. VN blijft inhoudelijk dezelfde, al werd dan afscheid genomen van Douwe Trant en de kinderkrant De Blauw Geruite Kiel. Alle andere ingeburgerde rubrieken en columns zijn in het magazine, dat in opmaak en papierkeuze 'naar krant ruikt', terug te vinden.

Vanmiddag viert VN het 50-jarig bestaan met een symposium over bedrijfsleven en journalistiek in de Beurs van Berlage in Amsterdam. (Foto Roel Rozenburg)