Ministerie steunt boycot van rijschool

DEN HAAG, 5 sept. Het ministerie van verkeer en waterstaat staat achter het besluit van het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) om rijschoolhouder Verzijl uit Dordrecht te boycotten. Aanvragen voor examens door deze rijschool worden niet langer geaccepteerd, omdat het slagingspercentage onaanvaardbaar laag is. Ambtenaren van het ministerie overleggen nu met het CBR over de juridische aspecten van deze stap. Tot de uitkomst van dat beraad bekend is blijft de boycot van kracht, aldus een woordvoerster van het ministerie gisteren. Volgens de woordvoerster levert het examineren van rijschoolleerlingen die daar nog niet aan toe zijn gevaren op voor de verkeersveiligheid. Ook leidt het examineren van mensen die weinig kans van slagen maken tot verlenging van die wachtlijst, aldus het ministerie.