Belgische selectie

Meest opvallende naam in de voorlopige selectie van Belgie voor de oefeninterland tegen de DDR (12 september) is die van Erwin Vandenbergh. De huidige spits van AA Gent speelde twee jaar geleden zijn laatste (vriendschappelijke) wedstrijd voor de nationale ploeg tegen Denemarken. Vandenbergh stapte vier jaar geleden van Anderlecht over naar Lille. Zijn matige prestaties en de moeilijke samenwerking met de clubleiding deden bondscoach Guy Thys besluiten Vandenbergh in de wachtkamer te plaatsen. Slechts drie keer werd hij tijdens zijn Franse dienst opgeroepen voor de Belgische selectie.

De selectie van veertien spelers luidt: Van der Elst, Staelens, Plovie, Ceulemans (Club Brugge), Preud'Homme, Albert, Versavel, Wilmots (KV Mechelen), Bodart (Standard Luik), Broeckart (Cercle Brugge), Vandenbergh (AA Gent), Demol (FC Porto), Vervoort (Bordeaux) en Scifo (Auxerre).