WK-bridge

De Wereld Bridge Federatie is begonnen aan de grootste operatie uit zijn geschiedenis, een wereldkampioenschap waarin qua organisatorisch vernuft alles is gestoken wat met de moderne technologie mogelijk is. De vorige president van de organisatie, de Zwitser Ortiz Patino, had bij zijn afscheid gezegd dat het WK in zijn geboortestad alle voorgaande evenementen dienden te overtreffen. Patino denkt uitsluitend in de overtreffende trap. In de immense speelzaal liet hij voor 420.000 gulden tapijttegels leggen en om die ruimte ook inderdaad vol te krijgen werden de reglementen aangepast. Ieder land mocht een onbeperkt aantal deelnemers afvaardigen. De gevolgen blijken nu. Meer dan tweehonderd teams begonnen aan de grootste afvalrace in de geschiedenis van het WK waarbij het veld in twee dagen moet zijn teruggebracht tot een hanteerbaar aantal van 64. De Nederlandse teams handhaven zich vooralsnog goed. De jeugdigen Jan Jansma, Rob van Wel met Wiebe de Jong en Bauke Muller voeren hun groep van dertien aan met de indrukwekkende score van 101 uit 125 en zullen zich zeker plaatsen. Ook Ramer-Paulissen en Hoogenkamp-Verhees leiden in hun groep met 95 uit 5, terwijl Tammens-Vergoed met Mulder-Van de Brom met dezelfde score in hun groep de tweede plaats bezetten. Leufkens-Westra met Maas-Borm moeten eveneens in staat worden geacht in hun groep van dertien bij de eerste zeven te komen, goed voor kwalificatie. Zij bezetten thans de derde plaats met 85 uit 5. Het Nederlands vrouwenteam doet het in dit sterke veld minder goed. Met 62 uit 5 wordt voorlopig de laatste plaats ingenomen in de groep.