Delta Rail aast op bouw van grote spoorbanen

DONGEN, 4 sept. Drie Nederlandse en twee Belgische ondernemingen hebben onder de naam Delta Rail een maatschappij opgericht om grote internationale spoor- en tramprojecten uit te voeren.

Ze mikken op de aanleg van het TGV-traject Amsterdam-Brussel-Parijs, de uitbreidingen van de metro in Antwerpen en Rotterdam en de sneltramprojecten in Utrecht en Amsterdam. Ook ziet Delta Rail goede mogelijkheden in Oost-Europa en een aantal Aziatische landen.

Van Nederlandse kant nemen deel Kloos Railways Engineering, Bemo Rail en Transport en de aannemer Van Welzenes. De twee Belgische ondernemingen zijn Frateur de Pourcq en Forges de Courcelles. De vijf ondernemingen zijn al betrokken bij de aanleg spoor- en tramwegen en de produktie van spoorwegmateriaal. Bij de bedrijven werken in totaal ruim 600 mensen.

Delta Rail is een zogeheten Europees Economisch Samenwerkingsverband, een recent naar Europees recht nieuw gecreeerde rechtspersoon. Algemeen directeur wordt de Nederlander drs. N. ter Mors. Het hoofdkantoor is in het Noordbrabantse Dongen gevestigd. De Brabantse Ontwikkelings Maatschappij heeft de totstandkoming van de nieuwe onderneming ondersteund. (ANP)