Cholera-epidemie treft Marokko, 'al dertig doden'

RABAT, 4 sept. Het Marokkaanse ministerie van gezondheid heeft gisteren toegegeven dat het land is getroffen door een cholera-epidemie, maar hoeveel slachtoffers er zijn gevallen is niet gezegd. Oppositionele dagbladen meldden de afgelopen dagen honderden gevallen van cholera. Dertig mensen zouden al zijn gestorven, voornamelijk in de provincies Meknes, Fez en Taza, ten oosten van Rabat. 'Het heeft geen enkele zin een dodencijfer te noemen. Voor de bevolking is het voldoende te weten dat er een epidemie is en dat men voorzorgsmaatregelen moet nemen', aldus Othman Akaly, een hoge functionaris van het ministerie. De Marokkanen zijn gewaarschuwd alleen schoon water te drinken en hun voedsel te steriliseren. Er komt geen vaccinatiecampagne. (DPA, Reuter)Parijs: explosie van aanvragen om asiel