Activisten van extreem-rechts niet vervolgd

ROTTERDAM, 4 sept. De officier van justitie in Dordrecht heeft besloten een groep in augustus gearresteerde extreem-rechtse activisten niet te zullen vervolgen. Achttien aanhangers van de Centrumpartij '86 en van het Vlaams Blok werden op 7 augustus opgepakt nadat ze geen gehoor hadden gegeven aan een verbod van de Dordtse loco-burgemeester P. Janse tot het houden van een persconferentie. Janse vreesde een verstoring van de openbare orde, aangezien krakers hadden aangekondigd de bijeenkomst te willen verhinderen. Op de persbijeenkomst wilden de twee partijen kritiek uiten op de tentoonstelling 'Eigen volk eerst' die in het Anne Frank-huis wordt gehouden. Van zeventien verdachten kon volgens de officier van justitie niet worden vastgesteld dat ze 'de facto' het verbod van de loco-burgemeester hadden overtreden. De achttiende verdachte, die de aanwezige pers per megafoon had toegesproken, werd 'op juridisch-technische gronden' eveneens vrijgesproken, aangezien de politie de man geen bevel zou hebben gegeven zijn handelingen te staken.