Vijf vluchtelingen over in Spaanse ambassade Cuba

HAVANA/MADRID, 3 sept. Vijf Cubaanse vluchtelingen zijn er nog overgebleven in het gebouw van de Spaanse ambassade in Havana, nadat zes anderen dit weekeinde de missie hadden verlaten. Gisteravond verlieten een 32-jarige en een 24-jarige man het gebouw. Zaterdag waren zij voorgegaan door een tandtechnicus en een echtpaar met een klein kind. Van de twee mannen die gisteren de ambassade verlieten, wordt vermoed dat zij provocateurs zijn in dienst van de Cubaanse regering. Zij wisten in een groep van negen mannen op 21 juli op onverklaarbare wijze door een politiekordon rond de ambassade te dringen. Drie van de vijf overgebleven vluchtelingen in het gebouw behoren ook tot deze groep. Zij zijn gescheiden van de andere twee ondergebracht in het ambassadegebouw. Het Spaanse dagblad El Pais haalde vanmorgen Spaanse diplomaten in Havana aan die zeiden dat de vluchtelingen waren 'gehersenspoeld' door de Cubaanse autoriteiten. (Reuter, AP)