Telecompetitie

De NOS mag niet spreken van de PTT-Telecompetitie, de nieuwe naam van de eredivisie van de KNVB sinds de PTT zich als sponsor heeft aangediend. De NOS heeft geen ontheffing gekregen voor het noemen van de naam van de sponsor, zo heeft het Commissariaat voor de Media in Hilversum vanmorgen beslist. De NOS heeft van het Commissariaat tot vrijdag 7 september de tijd gekregen om het vermelden van de naam achterwege te laten. 'Wanneer de NOS dit niet doet, zal het Commissariaat de sanctieprocedure starten'.

De maximumstraf die de NOS kan krijgen is 200.000 gulden per overtreding. Volgens het Commissariaat is het noemen van de naam PTT-Telecompetitie 'in strijd met de reclameregels die gelden voor radio- en televisieprogramma's'.

De NOS had vorige week, namens de gezamelijke omroepen om ontheffing gevraagd. De omroep had daarbij een aantal omroeppolitieke argumenten aangedragen.