Raet breidt uit door overneming in buitenland

AMSTERDAM, 3 sept. Het automatiseringsbedrijf Raet te Arnhem heeft de Zwitserse branchegenoot ACI (Automation Center International) overgenomen. Hiermee zet Raet, een van Nederlands grootste automatiseerders, zijn eerste stappen op de internationale markt.

ACI heeft 500 medewerkers en verwacht dit jaar voor 125 miljoen gulden om te zetten. De onderneming is actief in Belgie, Luxemburg, Oostenrijk, Oost- en West-Duitsland en Zwitserland. Raet heeft 1850 mensen in dienst en rekent dit jaar op 400 miljoen gulden omzet, exclusief ACI. Ir. H. Matthes, bestuursvoorzitter van Raet, weigerde vanochtend inlichtingen over de prijs van ACI en over de winstgevendheid ervan. Hij verwacht dat de overneming een positief effect op de winst van Raet zal hebben en op de winst per aandeel.

Niet bekend

De winst van Raet over het eerste halfjaar is tegenover de eerste helft van 1989 gestegen van 10 miljoen gulden tot 10,5 miljoen, of van 5,27 tot 5,54 gulden per aandeel. Raet verwacht dat de groei zich dit jaar voortzet.