Prijs niet toegekend door gebrek aan kwaliteit

ROTTERDAM, 3 sept. De Rotterdamse Kunststichting kent dit jaar geen Drempelprijs toe, omdat de jury geen kandidaat heeft gevonden 'wiens werk overeenstemt met het idee van de prijs'. Deze onderscheiding, groot tienduizend gulden, is bestemd voor de meest veelbelovende afgestudeerde kunstenaar/ontwerper van de Rotterdamse Academie voor Beeldende Kunsten. Een jury, samengesteld uit leden van de sectie Beeldende Kunst van de Rotterdamse Kunststichting bezoekt de eindexamenpresentaties van alle disciplines; van beeldhouwen tot grafiek, van mode tot fotografie.

Volgens de Rotterdamse Kunststichting betekent dit niet dat er onder de afgestudeerden geen 'interessante of veelbelovende jonge kunstenaars kunnen zijn'.

De handicap zou echter zijn dat er, behalve de geexposeerde stukken op de eindexamenpresenatie, verder weinig of geen ander werk voorhanden was.