Doping

Carsten Sanger van Rot-Weiss Erfurt is de eerste Oostduitse voetballer die officieel is betrapt op het gebruik van verboden stimulerende middelen. Zowel de eerste test als de contra-experise in het Berlijnse dopinglaboratorium Kreischa viel positief uit. Tot een schorsing zal het waarschijnlijk niet leiden. De na afloop van het duel Erfurt-Chemie Halle gevonden doping bleek namelijk bedrog. Sanger was door loting aangewezen voor de dopingcontrole, die werd gehouden in de kleedkamer van scheidsrechter en grensrechters. Omdat de 27-jarige aanvaller na het duel de flesjes niet kon vullen, deed hij een beroep op de blaas van de Leipziger arbiter Dieter Essbach. Essbach heeft inmiddels schriftelijk bekend dat hij het verzoek van Sanger heeft ingewilligd en dat de urinestalen van hem afkomstig waren. De scheidsrechter gaf eveneens toe dat hij voor aanvang van de wedstrijd een paar pilletjes had geslikt, hetgeen hem waarschijnlijk op een boete komt te staan.