Van der Laan

FC Wageningen is tegen de schorsing van veertien wedstrijden van Robin van der Laan in beroep gegaan. 'Logisch, want de uitspraak van de tuchtcommissie is echt belachelijk', meende de Schiedammer, die Verkaik (AZ) een gebroken jukbeen en Vreman (De Graafschap) een enkelbreuk toebracht. 'De tuchtcommissie heeft van beide gevallen een strafzaak gemaakt, maar de bewijsvoering deugde van geen kant. Voor de overtreding op Vreman heb ik de rode kaart gekregen, maar het duel met Verkaik werd niet eens afgefloten. De scheidsrechter en grensrechter verklaarden tijdens de mondelinge behandeling niets te hebben gezien en de waarnemer sprak van het uitsteken van een elleboog. Volgens Verkaik en de aanvoerder van AZ zou ik een elleboogstoot hebben gegeven en op basis van hun visie kwam de tuchtcommissie tot de hoge straf. Ik voel me onrechtvaardig behandeld, want van opzet was bij beide duels geen sprake.'

Hangende de beroepszaak mag Van der Laan gewoon uitkomen voor FC Wageningen.

Ook Stan Valckx speelt, ondanks zijn schorsing van vier wedstrijden, met PSV zondag mee tegen NEC. PSV heeft eveneens beroep aangetekend tegen de uitspraak van de tuchtcommissie.