Duitse voetbalfusie

Vier maanden eerder dan de bedoeling was, gaan de twee Duitse voetbalbonden samen. Op 21 november wordt de fusie tussen de Westduitse (DFB) en Oostduitse (DFV) organisatie in Leipzig officieel bekrachtigd en is de nieuwe DFB een feit. Op die dag spelen de nationale teams voor de laatste keer tegen elkaar.

Aanvankelijk zou de vereniging van beide bonden in het voorjaar van 1991 plaatsvinden. 'In het licht van de jongste politieke ontwikkelingen en de samenvoeging van beide landen op 3 oktober hebben we besloten de datum van onze fusie te vervroegen', lieten de twee voorzitters Neuberger (DFB) en Moldenhauer in een gezamenlijke verklaring weten. 'We hebben om speciale reden voor Leipzig gekozen als plaats van handeling. Negentig jaar geleden werd de DFB in die stad opgericht. Op 21 november begint de DFB aan een nieuwe toekomst. '