Nederland spaart steeds meer

DEN HAAG, 31 aug. De sinds eind 1987 stijgende trend van besparingen bij spaarinstellingen heeft zich in de eerste helft van 1990 voortgezet. De spaartegoeden bij banken en spaarbanken namen toe met 7,5 miljard gulden (4,5 procent) tegen 4,6 miljard (2,9 procent) in de eerste helft van 1989. Het tegoed bij spaarinstellingen bedroeg per ultimo juni 172,8 miljard gulden. Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De groei van het consumptief krediet is volgens het CBS in de eerste helft van 1990 afgenomen tot 2 procent. Het aan particulieren verstrekte krediet voor consumptieve bestedingen bedroeg in de eerste zes maanden van dit jaar ruim vier miljard gulden. In de eerste helft van vorig jaar bedroeg de groei nog 4 procent. De groei neemt al enkele jaren af.