Moord vioolbouwer: eisen 3 tot 12 jaar

AMSTERDAM, 31 aug. Wegens hun aandeel in de overval op en het doodschieten van vioolbouwer B. M. Moller zijn gisteren bij het gerechtshof in Amsterdam in hoger beroep gevangenisstraffen van drie tot twaalf jaar geeist tegen vijf mannen. De overval werd vorig jaar juni gepleegd. Een 26-jarige en een 33-jarige man drongen in de nacht van 15 op 16 juni Mollers villa in Huizen binnen om hem te beroven. Tijdens een worsteling loste een van de mannen een schot, waardoor Moller werd gedood. Tegen hem eiste de procureur-generaal een gevangenisstraf van twaalf jaar en tbs. Eerder dit jaar veroordeelde de rechtbank hem tot vijf jaar cel en tbs. Tegen een tweede verdachte eiste de procureur-generaal een gevangenisstraf van twaalf jaar. De overige drie verdachten hoorden wegens medeplichtigheid gevangenisstraffen van negen, vijf en drie jaar eisen. Het hof wijst 13 september vonnis.