Holografieen leven niet in Zeeland

MIDDELBURG, 31 aug. Het enige holografiemuseum van Nederland, in Middelburg, is failliet. Sinds de oprichting, drie jaar geleden, kampt het museum 'Dennis Gabor' met financiele problemen. Volgens de voorzitter van het inmiddels opgeheven bestuur, G. Molier, heeft het mooie weer van het afgelopen seizoen het museum de nekslag gegeven. Pogingen om sponsors te werven onder Zeeuwse bedrijven liepen op niets uit. Hologrammen afbeeldingen gemaakt volgens een geavanceerde techniek die twee-dimensionale voorwerpen een bedrieglijk realistisch drie-dimensionaal aanzien geeft werden sinds 1988 in de Zeeuwse hoofdstad verzameld. Aan het eind van het eerste jaar gingen de museumdeuren dicht als gevolg van interne conflicten. Een hernieuwde poging in 1989 mislukte wederom. De gemeente slaagde er echter in een nieuw bestuur te formeren en verleende geldelijke steun aan het museumpje. Aanvankelijk leek het aanvankelijk de goede kant op te gaan, maar 'het vreselijk mooie weer hield de mensen weg'.

Het plan om een groot aantal sponsors te vinden mislukte en ook actie onder de plaatselijke middenstand is niet geslaagd.'