Verdachten overval AH aangehouden

OOSTERBEEK, 30 aug. De politie heeft twee mannen en een vrouw aangehouden die mogelijk te maken hebben met de overval op een filiaal van Albert Heijn in Oosterbeek op 14 mei dit jaar. Daarbij werden twee personen gedood en raakte een derde zwaar gewond.

De drie gearresteerden een 28-jarige man uit Arnhem, een 20-jarige vrouw uit Arnhem en een 22-jarige man uit Nieuwegein worden verdacht van een andere overval, die zich op 7 maart dit jaar afspeelde in Arnhem. Drie personen overvielen toen, met gebruik van een vuurwapen, een snackbar in de Arnhemse Akkerwindestraat.

De arrestaties werden verricht door de gemeentepolitie van Arnhem in samenwerking met het Gelderse recherchebijstandsteam dat zich bezighoudt met de overval op het AH-filiaal. In aanwezigheid van de rechter-commissaris is inmiddels huiszoeking gedaan bij de 28-jarige verdachte uit Arnhem. Het bijstandsteam, aldus de politie, onderzoekt nu een eventueel verband met de overval in Oosterbeek.

Op de bewuste 14de mei waren de drie slachtoffers met nog drie andere medewerkers van AH in de winkel, toen twee gemaskerde figuren het filiaal binnenkwamen en de sleutel van de kluis opeisten. Toen daaraan niet onmiddellijk gevolg werd gegeven, begonnen de overvallers te schieten. Ze maakten gebruik van een geweer met afgezaagde loop, waarmee van zeer korte afstand met grove hagel op de slachtoffers werd geschoten.