Vendex bevestigt verkoop van Staal

AMSTERDAM, 30 aug. Vendex en Bank Brussel Lambert (BBL) hebben gisteren bevestigd in gesprek te zijn over verkoop van het gehele belang dat Vendex in Staal Bankiers heeft (79 procent). BBL overweegt niet een bod uit te brengen op de resterende beursgenoteerde aandelen Staal. 'De gesprekken hierover zijn thans in het stadium dat de verwachting gewettigd lijkt dat partijen binnen enige maanden tot overeenstemming kunnen komen.' Voor Staal betekent de voorgenomen overneming dat zij, met behoud van haar eigenheid op de Nederlandse markt, hechte banden kan kweken met een groot internationaal netwerk, aldus het persbericht. Daardoor moet de rentabiliteit van Staal Bankiers op termijn versterkt kunnen worden. De overneming zal niet leiden tot gedwongen ontslagen bij Staal, dat 228 medewerkers heeft.

Voor Vendex is de verkoop van het belang in Staal onderdeel van het beleid om zich te concentreren op de twaalf kernactiviteiten van het concern.