Londen heropent rechtszaak van de 'Birmingham six'

LONDEN, 30 aug. De Britse minister van binnenlandse zaken, David Waddington, heeft gisteren bekendgemaakt dat de rechtszaak tegen de zes Ieren die bekend staan als 'the Birmingham six' zal worden heropend voor het Hof van Beroep. De zes werden in 1975 schuldig bevonden aan bomaanslagen in Birmingham, waarbij 21 mensen om het leven kwamen. Zij werden veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf. De reden voor de heropening is dat de Britse politie tegenstrijdige informatie heeft gevonden in een dossier van een van de veroordeelden. De bomexplosies in 1974 in Birmingham vielen samen met een reeks aanslagen door het Ierse Republikeinse Leger (IRA). De zes Ieren werden ervan verdacht lid van de IRA te zijn en werden een paar uur na de bomexplosies in Birmingham gearresteerd. Zij bekenden schuld maar trokken dit tijdens hun proces weer in; de politie zou hen destijds met geweld tot een bekentenis hebben gedwongen. (Reuter, AP)