FOTOGRAFIE BIENNALE ROTTERDAM II

De tweede Fotografie Biennale Rotterdam heeft van 1 september tot en met 14 oktober plaats in het voormalige hoofdkantoor van de Holland Amerika Lijn, in het oude havengebied van Rotterdam. Voor deze tweejaarlijkse fotografie-tentoonstelling werd werk geselecteerd van achtendertig documentaire fotografen uit vijf verschillende landen: Brazilie, Canada, Japan, de Sovjet-Unie en Nederland.

Tegelijkertijd met de hoofdtentoonstelling in de HAL zijn in vijftien Rotterdamse kunstinstellingen en galeries kleinere foto-exposities te zien.

Programma tijdens de Fotografie Biennale in het voormalige hoofdkantoor van de Holland Amerika Lijn: Internationale markt van kunst- en fotografietijdschriften/boeken.

Fotografen worden op uitnodiging in de gelegenheid gesteld om hun werk te presenteren aan redacteuren, critici, galeries, tentoonstellingmakers en andere belangstellenden.

Vrijmarkt voor fotografie. Originele drukken te koop van o.a. Paul Huf, Eva Besnyo, Han Singels, Ad van Denderen en Bert Verhoeff.

Fotograficabeurs

Oude camera's, flitsers, statieven en andere objecten uit de geschiedenis van de fotografie worden tentoongesteld en/of te koop aangeboden.

Fotografie Biennale Rotterdam II, Hoofdkantoor van de Holland Amerika Lijn, Wilhelminakde, Rotterdam. Di. t/m zo. 11-17u.

Catalogus (144 pag.) verschijnt bij Uitgeverij 010 (f. 49,50)Inlichtingen 010-4780655. De aankomsthal van de Holland Amerika Lijn 1958, foto Cas Oorthuys. Niet eerder gepubliceerde foto's van Rotterdam, gemaakt door Cas Oorthuys, zijn tijdens de Biennale te zien in galerie Duo/Duo in Rotterdam.

Verkeerde lettersoort Verkeerd corps 1 en 2 september8 en 9 september22 en 23 september