Foto

DEN HAAG In de Grote of St. Jacobskerk in Den Haag werden gisteravond de Gouden Vijgebladen voor de best geklede vrouw en man van het jaar uitgereikt aan televisie-presentatrice Linda de Mol en cabaretier Robert Long. Zij werden door de Nederlandse Vereniging van Modejournalisten geselecteerd uit de twintig best geklede mannen en vrouwen die de vereniging eerder dit jaar uitverkoos. Buiten de prijzen vielen onder anderen Astrid Joosten, Sandra Reemer en Hanja Maij-Weggen en, bij de mannen, Ivo Niehe, Hans van der Togt en Hans van den Broek. De minister van buitenlandse zaken was evenals zijn collega van verkeer niet aanwezig bij de verkiezing gisteravond, die circa 1.600 bezoekers trok. Het Gouden Vijgeblad wordt aan de vrouw uitgereikt als broche, de man krijgt hem als dasspeld. (Foto NRC Handelsblad/ Chris de Jongh)