Demonstratie van Albanezen Kosovo

BELGRADO, 30 aug. Bij door de politie hardhandig uiteengedreven demonstraties zijn gisteren in Kosovo veel gewonden gevallen, zowel onder de betogers als bij de politie. De Joegoslavische televisie maakte gisteravond melding van demonstraties van Albanezen in de hoofdstad van Kosovo, Pristina, en andere steden in de door een Albanese meerderheid bewoonde provincie. De betogingen hadden te maken met de komst van een delegatie van het Amerikaanse Congres, die onderzoek verrichten naar de situatie van de mensenrechten in Kosovo. Tienduizend Albanezen verzamelden zich bij het hotel waar de delegatie zou aankomen en riepen leuzen als 'Vrijheid, vrijheid' en 'USA, USA'.

De politie trad op met de gummiknuppel en met traangas en werd zelf met stenen en flessen onthaald. Volgens de televisie werden er schoten gelost, 'kennelijk' door demonstranten. Er werden 46 arrestaties verricht. (AFP)