Nederlandse vriendin Ira-lid op vrije voeten

ROERMOND, 29 aug. De Amstelveense studente Ingrid H., die ervan wordt verdacht hulp te hebben geboden aan de vier IRA-leden die in juni zijn gearresteerd, is gisteren op vrije voeten gesteld. De Roermondse officier van justitie mr. H. Laumen ziet geen reden om haar nog langer in hechtenis te houden. In overleg met justitie en politie is de 19-jarige studente ondergedoken om zich te beschermen tegen bepaalde Engelse journalisten. Ingrid H. zocht na de arrestatie van de IRA-verdachten contact met haar vriend Sean Hick, die vermoedelijk betrokken is geweest bij de moord op twee Australische toeristen op 28 mei in Roermond. Ingrid H. bleek voor de IRA-verdachten een appartement in Den Haag te hebben gehuurd, waar de politie tal van sporen heeft gevonden, waaronder vingerafdrukken van alle verdachten. Volgens de politie is het nog steeds een probleem de betrokkenheid van het viertal bij de aanslag in Roermond aan te tonen.