DDR beheerst titelstrijd bij de vrouwen

SPLIT, 29 aug. Zelf noemen ze het al medailles voor Duitsland, maar op de Europese atletiekkampioenschappen in Split beheerst de DDR bij de vrouwen het toernooi. De jarenlange trainingsarbeid voor volk en vaderland wordt nu aangewend om in de nieuwe omstandigheden een goede start te kunnen maken. Bij de 100 meter waren de eerste drie plaatsen voor Oostduitse loopsters: Katrin Krabbe (11,89), Silke Moller (11,10) en Kerstin Behrendt (11,17) en het verspringen leverde Heike Drechsler (7,30) goud en Helga Radtke (6,94) brons op. Van een verzwakking als gevolg van de onzekerheden rond het samengaan van de beide Duitsland is dan ook absoluut niets te bespeuren.

De sprint over 100 meter werd gisteren gewonnen door de Brit Linford Christie die met een tijd van tien seconden rond de concurrentie aftroefde.

Voor Nederland was het optreden van Ellen van Langen het enige lichtpuntje in de verder inktzwarte duisternis. Zij liep in de halve finale 800 meter naar de tweede plaats achter Sigrud Wodars en gaat vanavond met de zevende tijd de finale in. Robin van Helden plaatste zich niet voor de eindstrijd van de 800 meter, speerwerper Johan van Lieshout eindigde als twaalfde en tienkamper De Wit viel uit met een blessure.