Bovelander en Delissen bedanken

ROTTERDAM, 29 sept. Het Nederlandse mannenhockeyteam zal tijdens het toernooi om de Champions Trophy in Melbourne (17-25 november) aanvoerder Marc Delissen en strafcornerspecialist Floris Jan Bovelander missen. Deze belangrijke spelers hebben voor dat evenement moeten afzeggen wegens hun studie. Ook middenvelder Harrie Kwinten (werk) speelt niet mee in Australie. Bondscoach Rob Bianchi betreurt de afwezigheid van het drietal, maar spreekt van 'een situatie van overmacht'.

'Ze kunnen beter nu ontbreken dan volgend jaar op het Europese kampioenschap (in juni in Parijs, red).' Delissen, Bovelander en Kwinten behoren wel tot de ploeg die volgende maand tegen West-Duitsland (12 september) en Engeland (19 september) uitkomt. Bianchi heeft voor die duels een selectie van achttien spelers bekend gemaakt. Van de groep die bij het laatste toernooi in Amstelveen meedeed ontbreekt Marc Benninga. Hij heeft bij Bianchi bedankt voor Oranje. Nieuw in de A-selectie zijn Leo Klein Gebbink van Tilburg, Wouter van Pelt van HDM en Richard Brinkman van Kampong. Voor het toernooi om de Champions Trophy zal Bianchi nog een speler bij de selectie vragen om op een totaal van zestien internationals uit te komen.

Bianchi heeft na de winterstop van de nationale competitie, die komend weekeinde begint, in ieder geval nog een gesprek met Tom van 't Hek. De aanvaller die tot het team behoorde dat in februari in Lahore wereldkampioen werd, heeft het de eerste maanden te druk met zijn werk om in aanmerking te komen voor een plaats in de Nederlandse selectie. 'Daarna zullen we in alle open- en eerlijkheid bespreken of het zin heeft hem nog voor Oranje uit te nodigen', aldus Bianchi.

De volledige selectie voor de komende interlands luidt als volgt: Leistra, Klein Gebbink (Tilburg), Lemaire, Pijpers, Van Pelt (HDM), Bovelander, Kooijman, Moolenburgh (Bloemendaal), Pierie, Jacques en Richard Brinkman (Kampong), Delissen, Veen en Weterings (HGC), Van den Honert, Bastiaan van Ede (Amsterdam), Kwinten (Oranje Zwart) en Parlevliet (Dragons Brasschaat).