WK volleybal

Het Nederlands vrouwenvolleybalteam hoort nog niet tot de beste acht van de wereld. Zuid-Korea, achtste bij het vorige wereldkampioenschap in 1986 in Praag en ook achtste tijdens de Olympische Spelen in eigen land, weerde bij het WK in China de Nederlandse aanval met 1-3 af. De setstanden waren 15-9, 8-15, 8-15 en 9-15. Oranje moet nu tegen de DDR spelen. Bij winst moet er dan tegen de winnaar van het duel tussen Italie en Taiwan worden gespeeld met de negende plaats als inzet. Dat is het het hoogst haalbare voor Nederland.

Bondscoach Peter Murphy maakte direct na afloop van de fatale nederlaag, anders dan zijn speelsters, geen aangeslagen indruk. 'Wij waren net een maatje te klein', analyseerde hij. 'Dat betekent, dat we meer van die wedstrijden moeten gaan spelen. In Brazilie en Rusland kunnen we nu terecht. Peru wil naar ons toekomen. We worden eindelijk voor vol aangezien. De volgende stap zal dan ook zijn om bij de plaatsen vijf tot en met acht te komen.'