Twintig leden van oppositiegroep in Iran gearresteerd

NICOSIA, 28 aug. In Iran zijn ongeveer 20 leden van een oppositiegroep gearresteerd wegens 'psychologische oorlogvoering tegen functionarissen van de Islamitische Republiek'.

Het gaat om leden van de Associatie voor de verdediging van de Soevereiniteit van het Iraanse Volk en de Vrijheidsbeweging. De Iraanse minister voor inlichtingendiensten, Ali Fallahiyan, kondigde aan dat er nog meer arrestaties zullen volgen. Acht leden van de Vrijheidsbeweging, van ex-premier Mehdi Bazargan, werden in juni gearresteerd nadat 90 sympathisanten in een harde open brief aan president Rafsanjani herstel van de burgerlijke vrijheden hadden geeist. Bazargan, wiens groep de enige zichtbare oppositie in Iran vormt, genoot de bescherming van de Iraanse leider imam Khomeiny, maar sinds diens dood vormt hij meer en meer het doelwit van felle aanvallen door diverse facties in Teheran. (Reuter, AP)