Jury spreekt schuldig uit in Guinness-proces

LONDEN, 28 aug. Vier prominente vertegenwoordigers van de financiele wereld in Engeland zijn door een jury in het Guinness-proces veroordeeld als zwendelaars, dieven en vervalsers van de boeken.

De voormalige topman van Guinness, Ernest Saunders, de vastgoedtycoon en eigenaar van de Herongroep, Gerald Ronson, en de effectenmakelaar Anthony 'Het Beest' Parnes hebben de afgelopen nacht in een politiecelcel doorgebracht, in afwachting van de straftoemeting door de rechter, vanmiddag.

De financier en maecenas Sir Jack Lyons werd eveneens schuldig bevonden, maar hij mag eerst een ingrijpende operatie ondergaan voor hij eind september alsnog te horen krijgt wat zijn straf zal zijn. De vier kunnen maximaal tien jaar gevangenisstraf verwachten.

Het 'fraudeproces van de eeuw' kwam gistermiddag na zes dagen beraad van de elf juryleden tot een climax. Vrijwel unaniem gaven de juryleden een bevestigend antwoord op de vragen die Mr Justice Henry hun ter overweging had meegegeven. Wisten deze mensen dat ze fout waren toen ze in 1986 een illegale steunoperatie voor waardeopdrijving van de Guinnessaandelen op touw zetten om zo de overnamestrijd om Distillers te winnen? Pag.13: Voldoening en ongeloof na uitspraak