Foto

Bewoners van de Rotterdamse wijk Charlois woonden vanmorgen het kort geding bij dat acht bewonersorganisaties hadden aangespannen tegen de gemeente. Die bood in juli bordeelhouders uit Katendrecht vervangende woonruimte aan in Charlois. Het verzet kwam op gang in de wijk toen het Gemeentelijk Grondbedrijf de bordeelhouders zeven bovenwoningen hadden aangeboden. De bordelen moeten weg uit Katendrecht wegens stadsvernieuwingsplannen. De bordeelhouders zelf voelen niets voor een verhuizing. Zij willen het liefst vervangende woonruimte in Katendrecht. Een alternatief voor de bordeelhouders was een gedoogzone voor raamprostitutie en een tippelzone in Charlois. De bewoners van de wijk worden gesteund door de deelgemeente Charlois. Deze is door de gemeente verboden een kort geding aan te spannen tegen het stadsbestuur. (Foto NRC Handelsblad/ Chris de Jongh)