Westduitse selectie

Met twee debutanten gaat voetbalwereldkampioen Duitsland naar Lissabon voor de vriendschappelijke wedstrijd tegen Portugal. De twee zijn bondscoach Vogts en verdediger Binz van Eintracht Frankfurt. Vogts, de opvolger van Franz Beckenbauer, geeft bovendien een tweetal spelers van Leverkusen, Foda en Knut Reinhardt, een tweede kans. Uit de WK-selectie van 22 verdwenen de oudgedienden Augenthaler, Steiner, Pflugler, Mill en Hermann. Thon is niet beschikbaar door een slepende blessure. Littbarski viel zaterdag af. In de wedstrijd tegen Werder Bremen verrekte hij een knieband. Thomas Hassler zei af nadat hij geblesseerd was geraakt tijdens de oefenwedstrijd tussen zijn oude en nieuwe club, FC Koln en Juventus.

Titel triathlon

Thea Sybesma werd in Linz Europees kampioene op de kwart-triathlon. Na de 1500 meter zwemmen, 40 kilometer fietsen en 10 kilometer lopen had de studente medicijnen 1 minuut en 3 seconden voorsprong op titelverdedigster Simone Mortier uit West-Duitsland. Bij de mannen won de Belg Hamblock. Hij werd op zeventien seconden gevolgd door Rob Barel. Er was in Linz veel rumoer rondom de wedstrijd. Ongeveer veertig deelnemers werden gediskwalificeerd wegens stayeren. Ook de Oostenrijker Kattnigg maakte zich daaraan schuldig, maar hij werd niet uit de strijd genomen. Barel versloeg Kattnigg vervolgens in de eindsprint.