Nederlandse jazz op Zwols festival

ROTTERDAM, 27 aug. Op 8 september wordt in Zwolle het Festival van de Nederlandse Jazz gehouden. Op tien podia in deze stad treden die dag 36 orkesten op met in totaal 280 musici. Tot de medewerkenden behoren de Oscar Benton Blues Band, Sean Bergin's Mob, het Greetje Bijma Kwartet, Hans Dulfers Reflud, het J. C. Tans Orchestra, de Soesja Citroen Band, het Gijs Hendriks Kwartet en Vera Vingerhoeds en Lazybones.

Ruimn een week daarvoor begint het vierde Amsterdam Jazz Festival. Het drie dagen durende festival, dat op 31 augustus begint, wordt op het Beursplein geopend door het Beatrix Drum en Bugle Corps: een meer dan honderd leden tellend orkest dat onder meer werk van Duke Ellington en Quincy Jones speelt. Op dertien buitenpodia treden meer dan 120 orkesten op met ruim 750 artiesten, onder wie Johnny Meijer, Harry Verbeke en Wolter Wierbos. In de Lutherse kerk op het Spui wordt op zondag 2 september een Negro Spiritualdienst gehouden.