Grafzerken vernield in Noord-Brabant

EINDHOVEN, 27 aug. In Eindhoven en Oudenbosch zijn in het weekeinde vernielingen aangericht op twee roomskatholieke kerkhoven. In Eindhoven werden 115 kruisen en grafzerken omgetrokken. In Oudenbosch ging het om 57 zerken. De graven zelf werden niet geschonden. De politie van beide plaatsen had vanmorgen nog geen spoor van de daders gevonden. In Eindhoven zijn vanmorgen de resultaten bekeken van een buurtonderzoek. Ook is onderzoek gedaan op scholen in de buurt. Zowel de politie van Eindhoven als Oudenbosch houdt het voorlopig op baldadigheid. In Eindhoven gaat het om het bijna niet meer gebruikte kerkhof van de Sint-Martinusparochie in de wijk Tongelre. De Eindhovense politie heeft maatschappelijk werkers ingeschakeld om de nabestaanden bij te staan indien ze daarom vragen. In Oudenbosch werden de vernielingen aangericht op de begraafplaats aan de Markt. De politie sluit nagenoeg uit dat de vernielingen met elkaar te maken hebben.