Graf en Edberg

De huidige nummers een van de wereldranglijst, Steffi Graf en Stefan Edberg, hebben goed gepresteerd in de laatste toernooien voor de open Amerikaanse titelstrijd op Flushing Meadow dat vanavond begint. Graf bracht het invitatietoernooi van Mahwah in New Jersey op haar naam. In de finale won zij van de 14-jarige Amerikaanse Jennifer Capriati (6-3, 5-7, 6-4). Edberg zegevierde in het toernooi van Commack op Long Island. Hij was in de eindstrijd sterker dan de Joegoslaaf Ivanisevic (7-6, 6-3). Ook de voormalige nummer een Ivan Lendl was succesvol. De Tsjechoslowaak won bij veertig graden hitte de eindstrijd van Forest Hills met 6-5, 6-7, 6-3 van de Amerikaan Aaron Krickstein.

Lendl ontmoette in de kwartfinale veteraan Jimmy Connors. De bijna 38-jarige Amerikaan kreeg tijdens de partij last van krampen in zijn been. Bij de stand 6-3, 5-7 en 0-1 in het voordeel van Lendl. Vervolgens besloot Connors zich terug te trekken voor Flushing Meadow. Het is voor eerst in twintig jaar dat hij in New York niet meespeelt. 'Ik kan alleen nog meedoen als ik straks bij het wakker worden tien jaar jonger ben', aldus Connors, die het toernooi vijf keer won. 'Ik heb niet meer de conditie, die noodzakelijk is.'